top of page

Trygghet

Agora arbetar aktivt för att alla våra medlemmar ska känna sig trygga på våra verksamheter.

Du vet väl att universitet har ett ansvar om du utsätts för trakasserier? 

 

Vi arbetar aktivt enligt den likabehandlingsplan som fastställs av Samhällsvetarkåren. Kännedom om att universitetet har ett ansvar vid trakasserier är många gånger låg bland studenter. Det många inte vet är att universitetet enligt diskrimineringslagen har en utredningsskyldighet om trakasserier och diskriminering uppkommer. Det misstänks att det finns ett stort mörkertal på svenska universitet, med studenter som aldrig anmäler trakasserier. Dels på grund av en tystnadskultur men främst för att de inte vet vem de ska vända sig till.

 

Tillsammans med Socionomsektionen, Ingenjörssektionen, Stampus, Institutionen för strategisk kommunikation samt Institutionen för Service Management och tjänstevetenskap anordnar vi varje år Campus mot trakasserier för att lyfta den här frågan. 

Om du känt dig otrygg på Campus eller under studiesociala aktiviteter så fyll i formuläret nedan. Alternativt kan du kontakta någon i styrelsen som sedan hjälper dig vidare i processen. Tveka inte att kontakta oss. Vi kommer hjälpa dig på alla sätt vi kan! 

Om du har blivit utsatt för ett brott så ska du först och främst vända dig till polisen på telefonnummer 114 14 eller 112 vid akuta händelser. 

Anmälningsformulär

Tack för ditt meddelande!

bottom of page