top of page

FAQ

Här har vi samlat de vanligaste frågorna vi brukar få in. Har du fler funderingar utöver dessa? Kontakta oss!

Vad är Agora?

Agora är Samhällsvetarkåren vid Lunds universitets Helsingborgssektion som arbetar för studenter på Campus Helsingborg. Vi arbetar med studiebevakning (ser till att din utbildning följer dina studenträttigheter), kvalitetssäkring (hjälper dig att lyfta eventuella förbättringsförslag eller klagomål angående dina studier) och studiesociala sammanhang (utbyte och utveckling av erfarenheter samt event för de studenter som vi representerar).

Hur kan man engagera sig inom Agora?

I Agora kan du engagera dig på många sätt. Bland annat kan du vara klassrepresentant och framföra studenters åsikter till utbildningsutskottet. Du kan dessutom vara med i något av våra fyra utskott beroende på vad du är intresserad av - marknadsföring, event, internationella eller utbildning. Agora arrangerar även projekt där du både kan vara projektledare eller projektmedlem. 

Vilka är styrelsen?

Styrelsen består utav 3 presidium ledamöter (ordförande, vice ordförande samt ekonomiansvarig) samt 7 styrelseledamöter (marknadsföringsansvarig, eventansvarig, utbildningsansvarig, näringslivsansvarig, kommunikationsansvarig, projektansvarig och fastighetsansvarig). Styrelsens arbete är att leda Agora framåt under året och har också det huvudsakliga ansvaret för hela Agoras verksamhet.

Vad är skillnaden på styrelsen och Novischeriet?

Detta är en vanlig fråga som brukar ställas av främst nya studenter i början av året på Campus. Svaret är att Novischeriet är en projektgrupp som ansvarar över introduktionsveckorna för förstaårsstudenter. Styrelsen brukar samtidigt närvara under dessa introduktionsveckor för att stötta Novischeriet och presentera Agoras verksamhet.

Vad är skillnaden på Stampus och Agora?

Stampus är en studentförening som fokuserar mer på löpande studiesociala aktiviteter och event. Den stora skillnaden mellan Stampus och Agora är det huvudsakliga syftet: Agoras huvudsakliga syfte är att hantera studenters studierelaterade frågor, medan Stampus huvudsakliga syfte är att integrera studenter utanför studiemiljön.

Vem kan bli medlem i Agora?

Studerar du Strategisk Kommunikation eller Service Management kan du gå med i Samhällsvetarkårens Helsingborgssektion Agora. För övriga utbildningar såsom Modevetenskap är det möjligt att skaffa ett stödmedlemsskap.

bottom of page