EVENT I NÄRINGSLIVET

Här hittar du aktuella event i näringslivet för studenter!

Our Future City

Är det miljösmart att shoppa på nätet? Kan mode någonsin bli hållbart? Hur ser klimatklok turism ut? Och vilken betydelse har handeln för utsatta områden?

Varmt välkommen till forskningsfestivalen Our Future City Lunds där forskare från Lunds universitet diskuterar framtidens hållbara städer och samhällen, utifrån Agenda 2030.

Samtalen är populärvetenskapliga, riktar sig till den breda allmänheten och är en del av den stora stadsmässan H22. Huvudmoderator är Heidi Avellan, politisk chefredaktör på Helsingborgs Dagblad.

  • Var? Campus Helsingborgs innergård

  • När? 7–10 juni

  • Mer? Samtalen är gratis och öppna för alla. Du behöver inte föranmäla dig.

Our Future City arrangeras tillsammans med Helsingborgs Dagblad och Forsknings-och utvecklingsenheten på Helsingborgs stad (FoU). 

Du hittar programmet här:

https://www.ch.lu.se/forskning/our-future-city-h22/

OFC_illustrationer_kvadratiska.jpg

Häng med Cisco på ett hackathon med fokus på smarta städer och hållbarhet! 

 

Datum:

2 juni - 13:00-17:00

3 juni - 9:00-15:00 

"Cisco är världsledande inom IT och nätverk och hjälper företag samt organisationer av alla storlekar att förändra hur människor ansluter, kommunicerar och samarbetar. Målet med vårt Hackathon är att utforska hur Ciscos centrala del i nätverket kan utnyttjas för att skapa nya innovativa och hållbara lösningar i en stad som Helsingborg, genom att bland annat nyttja våra lösningars programmerbarhet och möjlighet till automation samt edge computing. 

Vi träffas den 2 juni på Hetch i Helsingborg där ni får möjligheten att bekanta er med oss på Cisco och vår utvecklingsplattform Cisco DevNet. Ni får testa på att programmera mot Ciscos olika plattformar och vi avslutar med att ni får börja skissa på era idéer för hur vi kan skapa en smartare och mer hållbar stad. 

Under dag två så fortsätter vi arbetet i lag, fördjupar våra kunskaper och avslutar med presentationer av era koncept och en prisutdelning. 

Sätt ihop ett eget lag om upp till 4 personer och anmäl er tillsammans, eller bli hopparad med andra individuella deltagare på plats. Anmälan stänger den 20:e maj. 

Vi vänder oss främst till nätverks- och programmeringsintresserade personer samt studenter, men alla som är intresserade av innovation och hållbarhet är välkomna att ansöka.."

Anmäl dig här!

cisco.jpeg